Hur mycket ska man lägga på förlovningsring?

Hur mycket ska man lägga på förlovningsring?

Är det snart dags för dig att fria till din käresta? Då är det säkerligen en hel del tankar som snurrar i huvudet just nu. Vad är det för typ av ring som kommer uppskattas mest? Ska ringen ha en diamant eller en enklare design och vad ska det vara för gravyr? Att köpa en förlovningsring behöver inte vara speciellt svårt, men eftersom ringen får en stor betydelse vill många att det ska bli rätt redan från start.

En mycket vanlig fundering är hur mycket pengar man ska lägga på en förlovningsring. Det finns inga regler som säger att du måste lägga ut en viss summa för att ringen ska anses tillräckligt fin eller värdig, utan här är det din egen plånbok som sätter grunden. Det finns mängder med vackra ringar som är tillverkade i olika legeringar så som guld i 18 karat eller 14 karat, silver och titan för att nämna några. Du kan välja att ha din förlovningsring med eller utan diamant naturlig eller labbodlad. Oavsett vad det är för budget du har finns det alltid en ring som passar dig.

Måste förlovningsringen vara dyr?

Som tidigare nämnt finns det ingen regel som säger att din förlovningsring måste vara dyr. Många väljer dock att kosta på sig lite extra för att få en ring som uppfyller den standard man själv eller mottagaren har. Det är till exempel inte ovanligt att ta ett enklare lån för att kunna investera i en riktigt fin förlovningsring, men det är långt ifrån ett måste. 

Förlovningsring i guld

Ska förlovningsringen vara dyrare än vigselringen? 

Majoriteten av alla som går från förlovning till vigsel väljer att köpa en vigselring som är lite dyrare än förlovningsringen var, men även här finns det alla möjliga varianter. Det finns också de som har en förlovningsring som är mer påkostad än vigselringen. En förlovning behöver inte alltid leda till ett äktenskap även om det för många är målet. Därför kan förlovningsringen oftast hamna i en lägre prisklass och vigselringen i en högre. Du bestämmer själv vilken ring som ska kosta mer eller mindre. Smaken är helt enkelt delad och återigen är det budgeten som vanligtvis styr.

Hur mycket du ska lägga på förlovningsringen beror bland annat på vilket material du vill att ringen ska vara tillverkad av, om du vill ha diamanter eller inte samt vilken karat du önskar. Ju högre karat du väljer, desto mer kommer du också behöva betala.