FAQ

Har du frågor kring vårt sortiment, vilken ringstorlek du ska välja eller leveranstiden? Klicka på frågorna nedan för att hitta svaren på de vanligaste funderingarna som våra kunder har.

Beställning

Du kan kostnadsfritt beställa hem ett storleksband som hjälper till att ta reda på vilken storlek du behöver. Läs mer om ringstorlekar och beställ storleksbandet här.

Absolut! Du kan ringa, chatta eller mejla oss så hjälper vi dig på bästa sätt att hitta en ring som passar. Kontakta vår kundservice.

Du kan även läsa mer om kombinationsringar här.

Det beror på vilken storlek du behöver på din ring samt om ringen har diamanter i sig eller inte. Ta gärna kontakt med oss via kundservice så hjälper vi dig med svar på din fråga. 

Leverans och returer

Schalins erbjuder alltid fri frakt.

Generellt behöver vi ca 1-5 arbetsdagar för att producera din ring, utöver detta tar transporten via PostNord ca 1-3 dagar till ditt utlämningsställe.
Vi reserverar oss för eventuella förseningar från vår produktion och förseningar hänförliga till leverantörer som vi inte kan råda över och som är utom vår kontroll, men vi strävar alltid efter att du som kund ska få dina varor inom det angivna tidsintervallet.

Om du har beställt din ring via www.schalins.com kan du kontakta vår kundservice. Se till att du har ditt ordernummer tillhands. Har du beställt via någon av våra återförsäljare ber vi dig att kontakta dem.

Garanti och reklamation

Om du har beställt din ring via schalins.com kan du kontakta vår kundservice. Se till att du har ditt ordernummer redo. Har du beställt via någon av våra återförsäljare ber vi dig att ta kontakta med dem istället.

Från det att du hämtar ut din beställning från Schalins.com så har du 14 dagars öppet köp. Ångerrätten gäller inte om du använt produkten och/eller tagit bort ev plombering. För att returen ska godkännas måste varan/varorna vara i ett helt oanvänt skick, oskadade, oförändrade, utan repor och i originalförpackning, inklusive certifikat.

Ringen eller smycket måste ingå i Schalins.com ordinarie sortiment och inte ha gravyr och/eller vara en specialbeställning, egen design.

Läs mer om hur du returnerar här.

Vi erbjuder 2 års garanti på alla våra smycken för händelser som beror på fabrikationsfel. Vår garanti gäller inte om du under perioden gjort ändringar på ringen (så som storleksändring) utförd av annan guldsmed.

Nej. Däremot hänvisar vi till att kolla vad som gäller via din hemförsäkring. I de flesta fall går försäkringen in och täcker förlust eller skada.

Om våra produkter

Läs mer om detta här: Om våra metaller.

Vi köper enbart diamanter från tillverkare som arbetar i enlighet med United Nations Kimberley processen. På så vis kan vi försäkra oss om att alla våra diamanter är konfliktfria. Läs mer om våra diamanter här.

Vår standardkvalitet är WSI från 0,005 ct upp till 0,035 ct och WVS från 0,04 ct för alla briljantslipade (runda) diamanter. En princesslipad (fyrkantig) diamant är dock alltid TWVS från oss. Önskar du en högre diamantkvalitet? Kontakta kundservice för mer information. Läs mer om våra diamanter här.

Vi rekommenderar att du väljer en ring i titan eller platina som är en så pass ren legering som de flesta brukar tåla.

18K, 14K och 9K innehåller olika mycket guld. 18 karat är standard i Sverige och innehåller 750/1000-delar finguld, 14K innehåller 585/1000-delar finguld och 9K innehåller 375/1000-delar finguld. Läs mer om metallerna i vår ringar här.

Vi tillverkar ringar i rött guld, vitt guld, roséguld, gult guld, platina, palladium, silver och titan. Vi tillverkar inte alla modeller i samtliga metaller. På varje produkt ser du vilka metaller som erbjuds på just den produkten.

Ja, alla våra ringar och smycken är nickelfria.

Det löser vi! Kontakta vår kundservice.

Service

Ja, det går jättebra! Kontakta eller besök någon av våra Återförsäljare för att för mer information.

Inga problem! Kontakta eller besök någon av våra återförsäljare för att få mer information.

Kontakta eller besök någon av våra Återförsäljare för mer information.

Kontakta eller besök någon av våra Återförsäljare för mer information.

Det är viktigt att ta väl hand om dina smycken för att de ska hålla länge. Vår rekommendation är att du tar av dig ringarna vid träning, när du diskar eller arbetar med händerna osv. Läs mer utförligt hur du tar hand om din ring här.

Har du en fråga som du inte fick svar på? Kontakta vår kundservice.