Hållbarhetsarbete hos Schalins: Ett Engagemang för en Grönare Framtid

På Schalins är vårt engagemang för hållbarhet inte bara en del av vår affärsstrategi, det är kärnan i vår verksamhet. Vi förstår vikten av att skydda vår planet och främja rättvisa arbetsförhållanden, och därför har vi integrerat hållbarhet i varje aspekt av vår verksamhet.

100% Återvunnet Finguld

Vi är stolta över att använda 100% återvunnet finguld i alla våra produkter. Genom att återanvända existerande material minskar vi behovet av ny gruvdrift, vilket avsevärt minskar vår miljöpåverkan. Detta bidrar till att skydda naturlandskap och minska koldioxidutsläppen, samtidigt som vi säkerställer att våra smycken är både vackra och miljövänliga. 50% av våra metaller återvinns t.o.m. i egen produktion.

100% Fossilfri El

Vår tillverkning drivs helt med 100% fossilfri el. Detta innebär att all energi vi använder kommer från förnybara källor som sol, vind och vattenkraft. Detta beslut understryker vår strävan att minska vårt koldioxidavtryck och leda vägen mot en mer hållbar framtid.

100% Konfliktfria Diamanter

Varje diamant vi använder är 100% konfliktfri. Vi följer strikta riktlinjer och etiska praxis för att säkerställa att våra diamanter är etiskt utvunna och handlade. Genom att göra det stödjer vi rättvisa arbetsförhållanden och bidrar till att bekämpa olaglig handel och finansiering av konflikter.

Mångfald och inkludering

Hos Schalins är hälften kvinnor hälften män och vi har 6 olika nationaliteter. Vi värdesätter mångfald och inkludering högt. Denna mångfald berikar vår arbetsplatskultur och främjar ett mer kreativt och innovativt tänkande.

YTTERLIGARE HÅLLBARHETSINSATSER

Återanvändning och återvinning: 

Vi strävar efter att minimera avfall genom att återanvända och återvinna material i alla våra processer.

ANSVARSFULLA LEVERANTÖRSRELATIONER

Vi samarbetar endast med leverantörer som delar våra hållbarhetsvärderingar och som aktivt arbetar för att minska sin miljöpåverkan.

SAMHÄLLSENGAGEMANG

Vi engagerar oss i lokala och globala initiativ för att stödja miljöskydd och hållbar utveckling.

UTBILDNING OCH MEDVETENHET

Vi arbetar kontinuerligt för att öka medvetenheten om hållbarhetsfrågor bland våra anställda och kunder.

På Schalins är vi dedikerade till att skapa en hållbar framtid, och vi är stolta över att leda vägen inom vår bransch. Genom vårt omfattande hållbarhetsarbete visar vi att det är möjligt att driva en framgångsrik verksamhet samtidigt som vi gör en positiv inverkan på världen.

100% återvunnet finguld

100% fossilfri el

100% konfliktfria diamanter

committed to swedish craft

Vår guldsmedja

Läs mer

Vi är kanske främst kända för vår långa tradition av kvalitetsringar men vårt smyckessortiment är bredare än så. Vårt smyckessortiment består också av hängen och örhängen, med samma höga standard och kvalitet som våra ringar.

När du beställer från Schalins kan du känna dig trygg med att vi skapar ditt smycke med de bästa förutsättningar i landet. Sedan 1944 har vi utvecklat, förbättrat och moderniserat många delar i vår verksamhet. Samtidigt är mycket av det traditionella hantverket bevarat och varje smycke vi skapar bär på sin egen historia, för dig att bygga vidare på.

Har du några frågor eller funderingar inför din beställning? Välkommen att ta kontakt med någon av våra skickliga kollegor på kundservice.