Så kombinerar du dina ringar

Känner du dig osäker på hur du ska kombinera din förlovningsring med en vigselring? Det kan vara en hel vetenskap men det kan också vara hur enkelt som helst. Här svarar vi på de vanligaste funderingarna kring kombinationsringar.

Ringkombinationer

Finns det några rätt eller fel?

För att ringarna ska ligga vackert ihop är det en fördel om höjden på dina ringar matchar, medan bredd och form på skenan är mer av en smaksak. Nedan hittar du några exempel på ringkombinationer där höjden är densamma på ringarna men där bredden skiljer sig åt.

Love 02 + Love 09

Här har vi kombinerat sidostensringen Love 02 med alliansringen Love 09. Ringarna är lika breda och lika höga och de små diamanterna stäcker sig lika långt längst ringskenan. Det här är vad man skulle kunna kalla en perfekt ringkombination.

240-3 + Lycka 0,33

I denna ringkombination har vi valt att matcha den 3 mm släta ringen 240-3 med den 2,5 mm breda alliansringen Lycka 0,33. Endast 0,5 mm skiljer dem åt men ändå får kombinationen ett något annorlunda uttryck än tidigare exempel.

720-5 + SR2015

Här ger vi ett exempel på en kombination där ringarna har en ännu mer betydande skillnad i bredd. Medan den släta ringen 720-5 bjuder på 5 mm får du 2 mm i bredd i alliansringen SR2015. Höjden på ringarna är densamma.

Ringkombinationer

Vilken ring matchar den ring jag har idag?

Specialbeställ en kombinationsring

Ibland kan det vara så att din drömkombination inte finns att få via vårt ordinarie sortiment. Eller så kan det vara så att du behöver lägga till några diamanter på en alliansring för att diamantraden ska passa din befintliga ring. Hos oss på Schalins är detta inga problem! Du kan antingen besöka någon av våra återförsäljare som har designverktyget RingTailor, där du kan designa din kombinationsring från grunden. Eller så kontaktar du helt enkelt vår kundservice som hjälper dig med dina önskemål.