Hantverket bakom en schalinsring

En ring från oss på Schalins är ett svenskt hantverk. Våra skickliga hantverkare arbetar med allt från design och legering till juvelfattning, puts och gravyr. När du köper din ring skapar vi den helt och hållet från grunden med början från den dag du beställer den. Här får du en liten inblick i hur det går till i vår guldsmedja.

Från ax till limpa

Ringen tar form

Här svarvas en ring i en manuell svarv. Vi använder oss även av automatiska svarvar som formar ringen desto mer precist när det behövs.

Juvelfattning

Ringar som ska infattas går nu till avdelningen för juvelfattning. All infattning sker på plats, i vår egen guldsmedja. Arbetet utförs av några av Sveriges mest erfarna juvelfattare.

Stenen är på plats

Stenen placeras mellan de höga klorna som sedan ska slipas ner till rätt höjd och form.

Klorna filas

När diamanten väl sitter tryggt i sin chatong börjar arbetet med att forma och fila klorna så att de omsluter stenen på rätt sätt.

Puts av ring

Ringen och fattningen poleras och putsas för att bli högblank och skimrande vacker på din hand. Ringen går sedan igenom fler putsningar innan leverans.

De flesta ringarna förses med gravyr, antingen invändigt, utvändigt eller på kant. Det kan vara namn, datum, symboler eller betydelsefulla meningar. Eftersom gravyren är personlig krävs stor noggrannhet i detta moment. Läs mer om gravyrer här.

Varje ring tvättas sedan i ett ultraljudsbad för att säkerställa att orenheter från produktionen avlägsnas.

På slutstationen sker en detaljerad kontroll av varje ring innan leverans. Om något inte skulle vara till belåtenhet hos våra kontrollanter går ringen tillbaka för korrigering. Högsta kvalitet är ledordet hos oss på Schalins!