Service och underhåll av ring

Ditt smycke är tänkt att hålla över lång tid men ibland händer olyckor, eller så önskar du kanske göra en förändring. Vi erbjuder service både avseende reparationer och ändringsarbeten genom våra återförsäljare. Nedan hittar du även allmän information om hur du själv kan ta hand om din ring.

Så tar du hand om din Schalinsring

Din ring ska kunna bäras med stolthet varje dag i många år framöver. Men med daglig användning kommer också slitage. Vi rekommenderar dels regelbunden rengöring av ringar för att de ska behålla sin vackra lyster, men även att du ser över dina ringar så att de inte har några skador.

RENGÖR DIN RING SJÄLV
Många vardagliga sysslor kan bidra till att ringen blir smutsig och det kan i sin tur göra att huden under ringen blir irriterad samt att du inte ser eventuellt slitage på ringen lika tydligt. Har du en ring i guld och diamanter så kan du lätt rengöra din ring själv med hjälp av varmt vatten, diskmedel och en mjuk tandborste. Ju mer du använder din ring desto oftare bör du rengöra den. Du kan med fördel rengöra den varje vecka.

1. Låt ringen ligga i det varma vattnet i cirka tio minuter tillsammans med lite diskmedel.
2. Borsta lätt med tandborsten för att få bort all smuts och var uppmärksam så att ingen sten sitter löst.
3. Skölj av ringen och låt den torka innan du sätter ringen på fingret igen.

Andra typer av ringar, så som ringar med pärlor eller oäkta stenar kan vara känsliga att rengöra själv. Vi rekommenderar därför att du alltid tar kontakt med en guldsmed.

Smuts kan ibland vara svårt att få bort på egen hand. Ta kontakt med en av våra återförsäljare om du önskar få hjälp med detta.

KONTROLLERA DIN RING
I samband med att du rengör din ring är det bra att du även kontrollerar den. Slitaget på din ring kan variera, dels beroende på vilken typ av ring du har men också hur din vardag ser ut. Vi rekommenderar att du tar av din ring om du utför trädgårdsarbete, arbetar med metaller, tränar med redskap eller andra aktiviteter där ringen kan utsättas för påfrestning.

Ofta är det infattningen som kommer till skada och går man för länge utan att kontrollera sin ring så kan en sten till slut falla ur. Vi rekommenderar att du lämnar in din ring för kontroll med jämna mellanrum för att se över ringens skick – ungefär vartannat år. Om du märker att en sten sitter löst bör du kontakta någon av våra återförsäljare direkt så hjälper de dig.