OM VÅRA DIAMANTER

Är du redo att lära dig mer om våra skimrande diamanter? På den här sidan går vi igenom allt från vad carat egentligen är till vad som skiljer sig åt mellan en naturlig och en labbodlad diamant.

Vi kastar oss direkt in i vad som kallas “de fyra C:na”; Carat, Color, Clarity och Cut. Tillsammans bidrar varje del till en diamants värde och nedan får du en introduktion av dem.

1. CARAT

2. COLOR

Vi på Schalins arbetar i första hand med briljantslipade diamanter i färgen Wesselton (H) som även är den färg vi har i de ovalslipade diamanterna. Princesslipade samt smaragdslipade diamanter har vi i färgen Top Wesselton, som är sällsynt vit i färgen (F&G).

3. CLARITY

4. CUT

Nu när vi gått igenom de fyra C:na hoppas vi att du som kund förstår att vi på Schalins tar vårt jobb på största allvar för att diamanterna i din ring ska skina ikapp med solen. Alla diamanter är handplockade och kontrollerade för att se att de verkligen uppfyller våra höga krav så att vi kan leverera en ring i hög kvalitet till dig.

När du beställer en diamantring från Schalins medföljer ett certifikat där informationen om diamanten/diamanterna står nedskrivet. Se till att ta hand om ditt certifikat väl, då det är en värdehandling.

För diamanter från 0,50 ct får du även ett internationellt certifikat. Detta certifikat får du även om du beställer en ring med labbodlad diamant från 0,50 ct.

Konfliktfria diamanter

För oss är det självklart viktigt att vi inte handlar med diamanter vars inkomster bidrar till konflikter eller andra missförhållanden. Vi köper våra diamanter från Europeiska leverantörer med säte i Antwerpen där diamanterna är konfliktfria enligt The Kimberley Certification Scheme (KPCS).

Vi ställer även krav på att våra leverantörer ska vara certifierade medlemmar i The Responsible Jewellery Council (RJC). Medlemmar i RJC förbinder sig att arbeta i enlighet med en internationell standard vars syfte är att skapa ett ansvarstagande företagande genom hela försörjningskedjan inom diamantindustrin. Detta innefattar mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljöpåverkan och många andra viktiga frågor avseende handeln med diamanter.

Labbodlade diamanter

Läs mer om labbodlat