Schalins 80 år - 2024

Historia

Schalins Ringars historia började år 1944, samma år som Örjan Schalin föddes. Bror Schalin startade sin tillverkning av den uppskattade kaffeskeden Jämtskogen i den lilla familjebutiken på Prästgatan i centrala Östersund. Detta hantverk var det som lade grunden till det som kom att bli Schalins Ringar AB.

Det har hänt mycket sedan dess. Örjan Schalin, son till Bror, följde sin pappas fotspår och tog så småningom över verksamheten. Örjan hade ett stort intresse för att utveckla smyckestillverkningen med inriktning på förlovnings- och vigselringar. I takt med att efterfrågan av ringar ökade, blev guldsmedsaffären för liten och behovet av större lokaler växte. Åren 1987-1989 lät Örjan bygga en fabrik som än idag är den plats där all tillverkning av förlovnings- och vigselringar sker.

Tack vare kunniga och hängivna medarbetare, varav några fortfarande är kvar i företaget efter 40 år, har Schalins Ringars affärsidé blivit framgångsrik - att förena traditionellt hantverk med modern teknik.

Schalins står för svensk design och hantverk av högsta kvalitet. Vi är Nordens främsta ringtillverkare och har vår produktion i Jämtland. För oss är det kärleken till själva hantverket som gjuter liv i ny, spännande smyckesdesign. Trender och tradition möts i en perfekt symbios. När du valt ut och har beställt din förlovnings- eller vigselring från oss, tillverkar vi den helt och hållet från grunden. Din unika ring i världsklass tar form.

committed to swedish craft

Vår guldsmedja

Läs mer

Om hantverket

Vi på Schalins har tillverkat ringar sedan år 1944 och än idag finns samma äkta passion för hantverket. På vår moderna anläggning i Östersund samlas erfarenhet och imponerande yrkesskicklighet som gör oss stolta varje dag.

Här skapar vi din ring med en genuin känsla för varje moment in i minsta detalj. Vår gedigna kunskap kombinerad med avancerad maskinteknik används för att forma varje ring från en kärna av guld, vars smältning och gjutning sker noggrant och precist.

Därefter går varje ring genom en process för mönster och gravyr, innan den avslutas med en handputsning för att uppnå en perfekt högblank yta. Har du valt en ring med ädelstenar infattas de för hand med stor precision av våra duktiga juvelsfattare. Innan din ring levereras granskas den och kontrolleras noggrant för att säkerställa att den håller allra högsta kvalitet.

Det är vårt löfte till dig för att du också ska känna en stolthet och glädje med att bära en ring av Schalins svenska hantverk.

Om äkta material

Vi tar fram våra ringar och smycken med en passion för både design och hantverk, samt en djup uppskattning för högkvalitativa material.

Hos oss finner du enbart smycken tillverkade av ädelmetaller såsom guld, platina, palladium, silver men även titan. I vårt omfattande sortiment kan du välja mellan släta och mönstrade ringar, eller smyckade med diamanter och andra ädelstenar. Våra ringar utstrålar inte bara skönhet, utan är även designade att vara hållbara både idag och för kommande generationer.

Om miljö och hållbarhet

På Schalins är vi hängivna till miljövänliga och hållbara metoder. När du investerar i en ring eller ett smycke från oss, kan du vara säker på att vi använder 100 % återvunnet finguld, konfliktfria diamanter och enbart fossilfri el.

Våra metaller genomgår en fullständigt cirkulär process inom Sverige; vi erhåller dem från en svensk leverantör och återvinner 50 % av guldet direkt i vår tillverkning.

Vi tar starkt avstånd från diamanter som finansierar konflikter och andra oetiska förhållanden. Våra diamanter kommer från europeiska leverantörer med bas i Antwerpen och certifieras enligt The Kimberley Certification Scheme (KPCS), för att vara helt konfliktfria.

100% återvunnet finguld

100% fossilfri el

100% konfliktfria diamanter

Schalins idag

Unruly Love - Kärlek för Alla

I varje förlovnings- och vigselring från Schalins finns en djup tro på kärlekens oändliga kraft. För oss är kärleken gränslös, den känner inte några normer eller gränser. Det spelar ingen roll vem du älskar - oavsett kön, kultur, ålder eller om det bara är dig själv - så vill vi vara med och fira den kärleken.

Vi ser kärleken som ett universellt språk som varje hjärta förstår, vare sig det är för en partner, barn, förälder, syskon eller en nära vän. Varje relation är unik och förtjänas att hyllas. Utforska vår exklusiva kollektion av äkta smycken - designade för att hedra kärlekens alla vackra former.

För i en värld fylld med Unruly Love, är det alltid kärleken som lyser starkast

Vi är kanske främst kända för vår långa tradition av kvalitetsringar men vårt smyckessortiment är bredare än så. Vårt smyckessortiment består också av hängen och örhängen, med samma höga standard och kvalitet som våra ringar.

När du beställer från Schalins kan du känna dig trygg med att vi skapar ditt smycke med de bästa förutsättningar i landet. Sedan 1944 har vi utvecklat, förbättrat och moderniserat många delar i vår verksamhet. Samtidigt är mycket av det traditionella hantverket bevarat och varje smycke vi skapar bär på sin egen historia, för dig att bygga vidare på.

Har du några frågor eller funderingar inför din beställning? Välkommen att ta kontakt med någon av våra skickliga kollegor på kundservice.