Förlovningsring kille

Förlovningsring kille

Schalins är Nordens största ringtillverkare och när du går igenom vårt utbud kommer du snart märka att vi har många varianter av förlovningsringar att välja bland. Om du planerar att överraska din pojkvän genom att fria har vi på Schalins förlovningsringar i olika former och bredder för att du ska kunna hitta något som passar din käraste. Vidare i artikeln kan du läsa mer om vårt utbud och få tips på hur du kan tänka för att hitta rätt förlovningsring till kille.

Släta, mönstrade eller flerfärgade förlovningsringar

När du går in på vår sida och letar efter förlovningsring kan du börja med att sortera efter vilken typ av ring du tror din partner skulle gilla allra bäst. Som kille är det vanligt att välja släta ringar, vilket innebär att förlovningsringen inte har några mönster och kommer i en enhetlig färg i önskad legering såsom vitguld eller guld. Det är de två populäraste färgerna när det kommer till förlovningsringar men vi erbjuder även andra metaller som palladium, silver, titan & platina. Sedan kan du också hitta ringar med mönster. Det finns en rad olika klassiska och eleganta mönster som gör ringen till modern och stilren. Är du ute efter en ring som sticker ut lite mer i mängden samtidigt som den är stilren kan en ring med mönster vara aktuellt. En annan väg du kan gå om du vill sticka ut mer i mängden vad gäller valet av förlovningsring till din kille är att det även finns flerfärgade ringar. Det innebär att de har inslag av både vitguld och guld. De flerfärgade ringarna kan vara släta eller ha ett mönster.

 

Karat

Vi på Schalins erbjuder 18 karat samt 14 karat i vitguld och guld. Med det finns mycket mer än så att välja mellan i vårt sortiment. Vi tillverkar även ringar i palladium, silver, titan & platina. Du väljer vilken metall som passar dig bäst.

Storlek

En annan viktig del av att hitta en passande förlovningsring är storleken. Du kan justera storleken i efterhand hos en guldsmed ifall det skulle visa sig att den inte passar. Det finns många olika storlekar att välja bland, vilket innebär att du har stora möjligheter att hitta en ring som kommer att passa dig. Storlekarna delas in i två kategorier vilket är 45-54 och 54,5-74,4. Därefter kan du välja den specifika storleken, till exempel 50,5. 

Om du är det minsta osäker på storleken kan du beställa ett storleksband så du tydligt kan avgöra vilken storlek du ska välja. Men den metoden kräver oftast att din partner är med på mätningen, vilket kan förstöra överraskningsmomentet om du tänkt att frieriet ska vara en överraskning.

Bredd och höjd

Förutom att storleken är viktig vad gäller valet av rätt ring kan du också utgå från hur bred och hög ringen ska vara. Vi har ringar i olika bredder och höjder, i vårt sortiment finns något för alla smaker. På samtliga ringar kan du läsa produktinformationen för att se vilken höjd och bredd ringen har som du är intresserad av.