Vigselring med sten

Vigselring med sten

En vigselring med sten är inte bara är ett smycke, utan också en symbol för er kärlek och personliga smak. Att hitta den perfekta vigselringen är därför en viktig och betydelsefull resa, och vi på Schalins finns här för att hjälpa er under alla steg på vägen. Vi har arbetat med smycken i generationer och erbjuder ett brett utbud av vigselringar med äkta ädelstenar, i hopp om att ni ska hitta ringar som passar era personliga stilar och preferenser.  

Olika typer av stenar 

Stenar är hjärtat i en vigselring. De ger ringen dess karaktär och personlighet. Vi erbjuder ett väl anpassat urval av stenar med olika egenskaper och infattningar. Det kan vara bra att förstå skillnaden mellan diamanter och ädelstenar för att hitta den sten som passar dig bäst. Nedan kommer vi att gå igenom skillnaden mellan diamanter och ädelstenar.  

Diamanter eller ädelstenar? 

Diamanten är tidlös och symboliserar evig kärlek. Dess skönhet och gnistrande glans gör den till det mest eftertraktade alternativet för vigselringar. I en diamant bryts ljuset och reflekteras på ett sätt som ger den ett enastående skimmer, ingen annan ädelsten kan mäta sig med skimret och reflektionen en kvalitetsdiamant ger. Diamanter är extremt tåliga och motståndskraftiga mot repor och slitage. Varje diamant är dessutom helt unik vilket gör vigselringen extra personlig och speciell.  

Diamanter är rent kol i kristallform, medan andra ädelstenar har olika kemiska sammansättningar som ger dem sina unika färger och egenskaper, det är även vanligt med infärgade ädelstenar.  Diamanter kan vara färglösa eller ha olika färger, medan andra ädelstenar som safirer och rubiner har sina egna karakteristiska färger.  

På Schalins erbjuder vi hög kvalitet i vårt urval av ädelstensringar som lyxiga rosa morganit exklusiv blå akvamarin, ljuvlig snövit beryll och vita safirer i en exklusiv kvalitet. Oavsett vilken nyans du faller för, är varje ädelsten en unik skatt med en egen berättelse och betydelse. Välj den sten som bäst passar dina personliga preferenser och låt den bli en del av er kärleksberättelse. 

Diamant eller ädelstensinfattning – Vad innebär det?  

Infattningen är själva essensen av din vigselring. Det är den här detaljen som ger din sten dess oöverträffade utstrålning och unika personlighet. Det är infattningen som håller stenen på plats i ringen och kan se ut på olika sätt. Hos Schalins görs alla infattningar av vår erfarna medarbetare på vår fattningsavdelning. Exempel på populära fattningar är klofattning, halofattning, pavéfattning, kanalfattning, trestensfattning och många fler. Schalins juvelfattare behärskar alla de olika fattnings teknikerna.  

Vad ska jag tänka på vid val av vigselring med sten? 

När det är dags att välja vigselring finns det några avgörande saker att ta hänsyn till som kommer att leda dig till den perfekta ringen: 

  • Budget: Innan ni påbörjar sökandet efter vigselringar är det klokt att fastställa er budget. Särskilt när det gäller ringar med ädelstenar eftersom det oftast är stenarna som utgör den största kostnaden. Genom att definiera er budget i förväg skapar ni en klar riktlinje som vägleder er och vilka alternativ som passar er ekonomi.  
  • Sten: Fundera över vilken sten som bäst representerar er kärlekshistoria, personliga stil och budget. Ni bör även överväga vardagen, en ädelsten har inte samma hårdhet som en diamant och passar inte i ett yrke där du ofta riskerar att stötta i stenen, alternativt tar du av ringen.  
  • Fattning: Det är också viktigt att fundera över val av fattning eftersom det kompletterar stenen och ger den det utseende du drömmer om. Valet av fattning är av avgörande betydelse när det kommer till att framhäva ädelstenen på ett smakfullt sätt samt en större sten kan kräver en stabilare fattning, tex en 6 klo i stället för 4 klo. 
  • Ädelmetall: Du kan välja mellan olika metaller som guld, vitguld, silver, platina eller palladium. Tänk på vilken metall som passar din livsstil, val av ringmodell, tex är platina det absoluta starkaste materialvalet vi en större diamantinfattning av en större diamant medans rött guld är klassiskt vackert, viktigast, välj det som är din stil.  
  • Storlek och komfort: Se till att ringen är bekväm att bära dagligen och att ringstorleken är rätt för ditt finger och testa ringstorlek både när du är varm och kall då fingrarna ändrar storlek. Ringstorleken skiljer sig åt om det är en bredare ring, då krävs en större ring och om ringen är tunnare då kan du ta en mindre storlek. Många modeller av Schalins har en rundad insida som ger en skön och behaglig passform.  

Oavsett vilken design, sten och fattning som fångar ditt hjärta är det en del av det magiska ögonblicket när du väljer en vigselring med sten. Vi förstår att det handlar om att hitta den perfekta harmonin mellan budget, design och kärlek. Vårt erfarna team står redo att vägleda dig på resan mot din drömring, en ring du kommer att bära med dig under många år framöver.