Bilden visar en kvinnlig hand med en vacker alliansring

Alliansring - Det perfekta valet av förlovningsring

En förlovningsring är mer än bara ett smycke och att välja en alliansring som förlovningsring är ett perfekt val som symbol för evig kärlek. Nedan kan du läsa mer om olika typer av alliansringar och vad man ska tänka på när det kommer till val av förlovningsring.  

Vad är en alliansring? 

Alliansringar är ofta tidlösa med många små ädelstenar eller diamanter, monterade på rad runt ringen. Generellt sett kännetecknas alliansringar av diamanter runt hela ringskenan men det finns även ringar med endast ett fåtal diamanter eller stenar.  

Passar en alliansring bra som förlovningsring? 

En förlovning innebär att man ingår i en informell kärleksallians med varandra med avsikt att förlovningen ska leda till äktenskap. Alliansring kommer från ordet “allians” och diamanterna runt ringen symboliserar livslång kärlek och föreningen mellan två personer. Detta gör alliansringar till ett perfekt val när det kommer till förlovningsringar eller vigselringar. Eftersom ringarna är enkla och oftast relativt tunna går de även utmärkt att kombinera med andra typer av ringar. Alliansringar, med sina vackra gnistrande diamanter, är lika fina för sig själva som tillsammans med andra ringar. 

Finns det olika typer av alliansringar? 

Det finns olika typer av alliansringar och som tidigare nämnts kan man välja att ha diamanter eller stenar runt hela, halva eller 1/3 av ringen. Ringarna skiljer sig även åt när det kommer till storlek på stenarna, ringfattning och bredd. Hos oss på Schalins kan du välja mellan klassiska, smala eller breda alliansringar. Ringarna tillverkas i olika ädelmetaller och bland vårt utbud finner du alliansringar i guld, vitguld, platina, palladium och silver. 

Om du är en person som föredrar både rött-och vitt guld så har vi det perfekta alternativet för dig. Bland vår kollektion av flerfärgade alliansringar kan du nämligen välja och vraka bland ringar i rött guld, vitt guld och roséguld.  

Guide till rätt val av alliansring 

Att välja förlovningsring är en stor händelse för många och det är inte alltid helt lätt att veta vilken man ska välja eller har råd med. Om du har kommit fram till att du vill ha en alliansring som förlovningsring så har du dock kommit en bra bit på vägen. På Schalins vill vi att du ska hitta den perfekta ringen för dig och din personliga stil.  

För att finna den perfekta alliansringen för dig, är det nödvändigt att överväga några viktiga faktorer som kommer att guida dig i ditt val: 

  • Budget: Det finns alliansringar i olika prisklasser. Det kan därför vara bra att i förväg se över sin budget och bestämma sig för hur mycket man kan tänkas lägga på förlovningsringen. På så vis blir det lättare att sålla bland det stora utbudet ringar och man riskerar inte att prislappen drar iväg.  
  • Stenar: Nästa steg är att ta beslut om diamanterna i ringen, antalet stenar och ringfattning.  Diamanter är mycket hårda och slitstarka med en unik glans och gnistrande elegans.  
  • Metall: Vilken metall vill du att ringen ska bestå av? Välj den metall som passar din personliga smak bäst. Föredrar du det klassiska rödguldet eller det krispiga vitguldet. Är du allergisk kan platina vara valet för dig. 
  • Ringbredd: Ringens bredd är en annan viktig faktor när det gäller ringens design. Fundera över om du vill ha en bredare ring som ger ett kraftigare intryck, eller om du vill ha en nätt och smal ring. En smal ring kan vara att rekommendera om du tänkt kombinera alliansringen med en större ring, exempelvis en ring med stor diamant.  
  • Komfort och storlek: Hur känns ringen på fingret och hur tung är den? Komfort är en viktig aspekt att ta i beaktning eftersom du förmodligen kommer att bära ringen dagligen. Mät även din ringstorlek för att försäkra dig om att ringen tillverkas i rätt storlek. 

Slutligen, välj den alliansring som du tror kommer att passa dig eller din partners personliga stil bäst, utifrån er budget. Förlovningsringen ska förhoppningsvis bäras med stolthet livet ut och det är därför viktigt att du känner dig nöjd och att den matchar din personlighet och er kärlekshistoria.