Förlovning: En guide till kärlek och hantverk med Schalins

Förlovning: En guide till kärlek och hantverk med Schalins

Förlovning är en av de mest betydelsefulla händelserna i livet, ett ögonblick fyllt av kärlek, löften och förväntan. Att välja rätt förlovningsring är en del av denna speciella resa, och på Schalins är vi dedikerade till att göra detta ögonblick oförglömligt. I denna artikel utforskar vi allt du behöver veta om förlovning och hur du väljer den perfekta ringen.

Vad är en förlovning?

En förlovning markerar löftet mellan två personer att gifta sig. Det är en symbol för kärlek och engagemang, ofta förkroppsligad i en ring som bärs på vänster ringfinger. Förlovningen är början på resan mot bröllopet och livet tillsammans. Det är ett ögonblick som firas av både paret och deras nära och kära, och ringen fungerar som en ständig påminnelse om det löftet.

Historien om förlovningsringen

Förlovningsringen har en lång och rik historia som sträcker sig tillbaka till antikens Egypten, där ringar utformades som cirklar – en symbol för evighet. Traditionen att ge en förlovningsring började i Romarriket och har utvecklats genom århundradena till den form vi känner idag. Under medeltiden blev det vanligt att ringen pryddes med diamanter, då dessa ansågs vara de starkaste och mest värdefulla av alla ädelstenar. Idag är diamantringar en populär symbol för förlovning, men det finns många andra alternativ att välja mellan beroende på personlig smak och stil.

Att välja den perfekta förlovningsringen

Att välja en förlovningsring kan kännas överväldigande med tanke på de många valmöjligheterna. Här är några tips för att hitta den perfekta ringen:

  • Stil och design: Välj en ring som speglar din partners personlighet och stil. Schalins erbjuder ett brett utbud av designer från klassiskt till modernt. Du kan välja mellan släta ringar, ringar med mönster eller de som är utsmyckade med diamanter och ädelstenar.
  • Material: Våra ringar är tillverkade av högkvalitativa material såsom guld, platina, palladium och silver. Vi använder endast 100 % återvunnet finguld och konfliktfria diamanter. Valet av material påverkar inte bara ringens utseende, utan även dess hållbarhet och känsla.
  • Stenens kvalitet: När det kommer till diamanter, kom ihåg de fyra C:na – Carat (vikt), Clarity (klarhet), Color (färg) och Cut (slipning). Schalins diamanter är noggrant utvalda och certifierade för att säkerställa högsta kvalitet. En välslipad diamant reflekterar ljus på ett sätt som ger stenen dess karaktäristiska gnistrande utseende.
  • Passform: Ringen ska kännas bekväm att bära varje dag. Schalins erbjuder anpassade storlekar för att säkerställa den perfekta passformen. Att få rätt storlek är avgörande för både komfort och säkerhet, så att ringen sitter bra på fingret utan att glida av eller kännas för tight.

Schalins hantverk och kvalitet

På Schalins kombinerar vi tradition och innovation för att skapa ringar av högsta kvalitet. Varje ring är handgjord i vår moderna anläggning i Östersund av våra skickliga hantverkare. Vi är stolta över vår långa tradition av svenskt hantverk som sträcker sig tillbaka till 1944. Vårt engagemang för kvalitet märks i varje detalj av våra ringar, från den första designen till den slutliga finishen.

Våra material

Vi använder endast ädelmetaller och konfliktfria diamanter i våra ringar. Genom att välja Schalins kan du vara säker på att din ring är både vacker och hållbar. Vi erbjuder även ringar med labbodlade diamanter, vilket är ett prisvärt och miljövänligt alternativ. Labbodlade diamanter är identiska med naturliga diamanter i både utseende och struktur, men har en mindre miljöpåverkan.

Hållbarhet och miljöansvar

Schalins är engagerade i hållbarhet. Vi använder 100 % fossilfri el i vår produktion och alla våra metaller har ett cirkulärt flöde inom Sverige. Våra diamanter är konfliktfria enligt The Kimberley Certification Scheme, vilket garanterar att de inte bidrar till konflikter eller missförhållanden. Vi tror på att skapa smycken som inte bara är vackra, utan också hållbara och etiskt framställda.

Tradition och innovation

Vårt team av hantverkare kombinerar traditionella tekniker med modern teknologi för att skapa ringar som är både tidlösa och samtida. Varje steg i processen, från design till produktion, genomförs med noggrannhet och omsorg för att säkerställa att varje ring håller högsta standard.

Skapa ditt unika kärlekstecken

En förlovningsring från Schalins är mer än bara en ring – det är ett tecken på din unika kärlekshistoria. Genom vår tjänst Ring Tailor kan du designa din egen ring, välja material, sten och gravyr för att skapa en ring som verkligen representerar er kärlek. Denna tjänst gör det möjligt att skapa en helt personlig och unik ring som speglar er relation och stil.

Anpassa din ring

Med Ring Tailor kan du enkelt skapa en unik ring genom att välja bland olika stilar, metaller och ädelstenar. Du kan också lägga till en personlig gravyr för att göra ringen ännu mer speciell. Detta ger dig friheten att skapa en ring som är precis så unik och speciell som din kärlek.


Att förlova sig är en speciell händelse fylld med kärlek och förväntan. Genom att välja en förlovningsring från Schalins får du inte bara en vacker och högkvalitativ ring, utan också en del av vårt svenska hantverksarv. Utforska vårt breda sortiment och hitta den perfekta ringen som speglar er kärlek. Besök vår webbshop eller kontakta oss för mer information och rådgivning.

Besök Schalins för att utforska vårt fullständiga sortiment av förlovnings- och vigselringar. Följ oss på sociala medier för inspiration och nyheter. Vi finns här för att hjälpa dig hitta den perfekta ringen som symboliserar din kärlek och ditt engagemang.

Förlovningsringar dam

Förlovningsringar herr