Bilden visar förlovningsring 1 karat

Förlovningsring 1 karat

Är det dags att ställa den viktigaste frågan och fria till din älskade? En förlovningsring på 1 karat visar sig tydligt på ditt finger och är ett tecken på det förbund ni vill ingå tillsammans. Att ge en förlovningsring till den man vill gifta sig med är en gammal tradition i Sverige, sedan mitten på 1800-talet har vi för det mesta växlat släta ringar. Men nu kan du välja bland många olika stilar och utföranden.

En förlovningsring på 1 karat syns i regel rätt väl på ditt finger, och det är viktigt att i förväg stämma av med din partner så att hen verkligen vill ha en mer synlig ring. Många faktorer inverkar på hur en ring känns att bära, där utformning på ringen och hur diamanten har slipats påverkar upplevelsen.

Slipning på ringens diamant

Slipningen är en viktig del i diamantens skönhet och utseende, där rätt symmetri och proportioner maximerar det totala visuella intrycket.

En välslipad diamant återger och bryter ljuset på ett fantastiskt skimrande sätt och detta gör att det är viktigt att inte förbise slipningskvaliteten vid valet av diamant. Men detta behöver inte du som kund oroa dig för, då vi på Schalins är mycket noga med slipningen när vi köper in diamanter. På ringar med en diamant på 1 karat använder vi oss utav slipningen Excellent till very good.

Också viktigt att nämna är att vi har konfliktfria diamanter, vilket innebär att vi inte handlar med diamanter vars inkomster bidrar till konflikter eller andra missförhållanden.

För mer inspiration kan du läsa om våra diamanter.

Olika material till ringen

Bland de olika val du kan göra till din förlovningsring på 1 karat finns materialet som används till själva ringen. Här kan du välja rödguld, vitguld eller platina.

Rödguld skapar en mer klassisk stil medan det krispiga vitguldet är en trendig metall att bära på din solitärring med 1 karat. Platina är en naturligt vit metall som används relativt ofta till förlovningsringar. Det är ett väldigt hållbart material, vilket gör att den passar bra till de som behöver bära ringen under mer tuffa förhållanden. Platina är hypoallergent och fungerar därför bra för de bärare som har allergier.

Budget

När du ska köpa en förlovningsring på 1 karat är det bra att ha en färdig budget att utgå från. Om du redan i förväg vet hur mycket du kan spendera är det enklare att begränsa valen. Att välja en ring med ett högre antal karat brukar ofta kosta mer, och om du dessutom vill lägga till fler diamanter blir kostnaden också högre.

Se vårt sortiment av solitärringar.