Förlovningsring med fyrkantig diamant

Förlovningsring med fyrkantig diamant

Förlovningsringen är ett löfte om kärlek och evig trohet, och vi förstår vikten av att finna den perfekta ringen för detta speciella tillfälle. Våra fyrkantiga diamantringar, främst den prinsesslipade diamanten, har en populär och tidlös design som symboliserar styrka och hållbarhet, precis som ert framtida äktenskap. 

Passar en ring med fyrkantig diamant som förlovningsring? 

En fyrkantig allians prinsesslipning är ett utmärkt val av förlovningsring. Denna form är modern och elegant, och ger ringen en distinkt och unik känsla. Formen på en prinsesslipning har spetsiga hörn som ger en modern look. Denna form är ett perfekt sätt att framhäva elegansen.  

Dess raka linjer och vinklar passar perfekt för dem som föredrar en samtida och sofistikerad stil. Dessutom är den fyrkantiga diamanten känd för sin fantastiska glans och briljans, vilket gör den till ett ögonfångande centrum för förlovningsringen. 

Olika typer av fyrkantiga diamanter 

Fyrkantiga diamanter kommer i en mängd olika slipningar, var och en med sin unika charm och stil. 

  • Prinsesslipning: Prinsesslipade diamanter är bland de mest populära och är kända för sitt lysande skär och skarpa hörn. Denna diamantform är ett utmärkt val för de som föredrar en modern och elegant look. 
  • Asscher-slipning: Asscher-slipade diamanter är kända för sitt vintageutseende och har en nästan kvadratisk form.  
  • Radiant-slipning: Radiant-slipade diamanter kombinerar det bästa av både rundade och kantiga diamanter. De har avskurna hörn och ett lysande skär som ger dem en livfull glans.   
  • Emerald-slipning: Även om emerald-slipade diamanter oftast är rektangulära, kan de ibland vara nästan kvadratiska i formen. De har stegade fasetter och en stor, öppen yta som skapar ett elegant och sofistikerat utseende. 
  • Kudd-slipning: Kudd-slipade diamanter har rundade hörn och större fasetter, vilket skapar en mjuk, romantisk glans. Denna diamantform har varit populär i över 100 år och passar bra i både vintage-inspirerade och mer moderna ringdesigner. 

Välj mellan olika storlekar och färger 

I Schalins kollektion erbjuder vi prinsesslipade diamanter i alliansfattning och solitärring. Vi har även ädelstenar, i fyrkantig form, kuddslipad och emeraldslipad.  

Valet av ringfattning 

För att framhäva den fyrkantiga diamantens skönhet är det viktigt att välja rätt ringfattning. En klassisk fyrklofattning låter ljuset strömma in från alla sidor och framhäver diamantens briljans. För en mer modern känsla kan en infattning vara det perfekta valet, där diamanten är innesluten mellan bandet och ger en slät och elegant profil. Oavsett vilken fattning du väljer kan du vara säker på att vår expertis och noggrannhet kommer att göra din ring perfekt. 

Vilket ringband passar en fyrkantig diamant? 

Valet av ringband är lika viktigt som valet av diamant. Ett tunt och elegant band kan framhäva diamantens storlek och briljans, medan ett bredare band kan ge en mer robust och kraftfull känsla. Vi erbjuder ringband i olika ädelmetaller och stilar, från klassiskt guld till modernt vitguld och platina.  

Vad kostar en förlovningsring med fyrkantig diamant? 

Priset på en fyrkantig diamantring varierar beroende på flera faktorer, exempelvis diamantens storlek, kvalitet och ringdesign. På Schalins strävar vi efter att erbjuda exceptionell kvalitet till konkurrenskraftiga priser och vi arbetar nära dig för att hitta den perfekta ringen som passar dig och din budget.