Förlovningsring man: Hitta din ring!

Förlovningsring man: Hitta din ring!

Att välja en förlovningsring är ett betydelsefullt steg i varje mans liv, ett symboliskt löfte om kärlek och engagemang. Förlovningsringar för män har blivit alltmer populära och det finns många faktorer att överväga för att hitta den perfekta ringen. I denna artikel kommer vi att utforska historien bakom förlovningsringar och ge råd om vad man som man bör tänka på när man väljer sin förlovningsring.

Historien om förlovningsringen

Förlovningsringen har en lång och fascinerande historia som sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden. Ursprungligen var ringen en symbol för evighet och oupphörlighet, eftersom cirkeln inte har någon början eller slut. Denna symbolik härstammar från antikens Egypten, där ringar tillverkades av växtfibrer, ben och senare metall.

Antikens Rom och medeltida Europa

I antikens Rom blev det vanligt att använda järnringar som symboler för styrka och beständighet. Romarna var de första som började bära förlovningsringar på vänster ringfinger, eftersom de trodde att en ven, "vena amoris", löpte direkt från detta finger till hjärtat.

Under medeltiden började förlovningsringar bli mer utsmyckade, ofta med ädelstenar som diamanter. Det var under denna tid som traditionen att använda guld och andra ädla metaller för förlovningsringar blev etablerad. Diamanter blev särskilt populära eftersom de ansågs vara obrytbara och en symbol för evig kärlek.

Moderna Traditioner

Idag har förlovningsringar för män blivit allt vanligare och mer accepterade. Den moderna förlovningsringen för män kan vara lika elegant och detaljerad som de för kvinnor, och valet av material och design är mer varierat än någonsin.

Vad man bör tänka på när man väljer sin förlovningsring

Att välja en förlovningsring som man innebär att man ska tänka på flera viktiga faktorer för att säkerställa att ringen både är bekväm och passar ens personliga stil. Här är några tips att överväga:

Materialval

Valet av material är en av de första och viktigaste besluten när man väljer en förlovningsring. Här är några populära alternativ:

 • Guld: Finns i olika nyanser som gult, vitt och roséguld. Guld är slitstarkt och tidlöst.
 • Platina: Känd för sin styrka och naturliga vithet. Platina är hypoallergen och extremt hållbar.
 • Palladium: Liknar platina men är lättare och mer prisvärt.
 • Titan: Mycket hållbart och lätt, perfekt för en aktiv livsstil.
 • Tungsten: Extremt starkt och reptåligt, men kan vara svårt att justera storleken på.

Design och stil

Designen på ringen bör reflektera din personliga stil. Några saker att tänka på inkluderar:

 • Enkelhet vs. Detaljrikedom: Föredrar du en enkel, slät ring eller en som är mer utsmyckad med mönster eller ädelstenar?
 • Ytbehandling: Matt, polerad eller strukturerad yta kan påverka ringens utseende och känsla.
 • Bredd och Tjocklek: Tunnare ringar är diskretare medan bredare ringar gör ett mer robust intryck.

Bekvämlighet och passform

Ringen ska vara bekväm att bära dagligen. Här är några tips för att säkerställa rätt passform:

 • Storlek: Se till att ringen passar perfekt. Besök en juvelerare för att mäta din ringstorlek.
 • Innerprofil: Välj en ring med en komfortprofil (mjukare inre kanter) för ökad bekvämlighet.
 • Vikt: Tänk på hur ringen känns på fingret. Tungare material som platina kan kännas mer robusta, medan lättare material som titan kan vara bekvämare.

Personliga detaljer

Gör din ring unik med personliga detaljer:

 • Gravyr: Lägg till en personlig gravyr på insidan av ringen, som en betydelsefull datum, initialer eller ett kort meddelande.
 • Ädelstenar: Välj en ring med eller utan ädelstenar beroende på din stil. En diskret diamant eller annan ädelsten kan ge ringen en extra touch av elegans.

 

På Schalins erbjuder vi ett brett utbud av förlovningsringar för män, noggrant tillverkade för att uppfylla våra höga kvalitetsstandarder. Våra ringar är designade och handgjorda i vår moderna anläggning i Östersund av våra skickliga hantverkare.

Våra Material

Vi använder endast de finaste materialen, inklusive återvunnet finguld och konfliktfria diamanter. Detta garanterar att varje ring inte bara är vacker, utan också hållbar och etiskt tillverkad.

Anpassade designer

Med vår tjänst Ring Tailor kan du designa din egen ring. Välj material, stil och personliga detaljer för att skapa en ring som verkligen representerar dig och din relation.

Att välja en förlovningsring som man innebär att överväga material, design, passform och personliga detaljer för att hitta den perfekta ringen. På Schalins är vi dedikerade till att erbjuda högkvalitativa och vackra förlovningsringar för män, skapade med omsorg och precision. Utforska vårt sortiment och hitta din perfekta förlovningsring.

Besök Förlovningsringar för att utforska vårt fullständiga sortiment av förlovningsringar. Följ oss på sociala medier för inspiration och nyheter. Vi finns här för att hjälpa dig hitta den perfekta ringen som symboliserar din kärlek och ditt engagemang.