Förlovningsring i vitguld med diamant

Förlovningsring i vitguld med diamant

Med sin eleganta och moderna design är förlovningsringar i vitguld med gnistrande diamanter en av de mest populära kombinationerna idag. Vitguldet ger en känsla av renhet och diamanten, vars kännetecken är att den gnistrar som en stjärna på fingret. Med möjligheten att anpassa designen med den långa hållbarheten är det svårt att hitta något som slår en ring i vitguld. Nedan kan du läsa mer om varför en ring i vitt guld, med en vacker diamant, är det ultimata valet av förlovningsring.  

Diamantring i vitguld med oslagbar glans 

Förlovningsringar i vitguld är en klassiker och det är inte svårt att förstå varför. Till skillnad mot rött guld har vitguld samma färgnyans i resten av värden och kan enkelt matchas.  Den vita färgen har en speciell skönhet som tilltalar många. Det är en legering av guld och andra ädla metaller, vilket ger den en vit lyster. Det vita guldet fungerar som en perfekt bakgrund för de diamanter som ofta pryder förlovningsringar, och det ger ringen en modern och tidlös elegans som passar alla stilar och smaker. Kombinationen av det blanka vita guldet och de gnistrande diamantenterna ger ringen exklusiv tidlöst uttryck som är oslagbar.  

Vitguld, ett elegant och tåligt alternativ 

Vitguld är inte bara vackert, det är också ett slitstarkt och hållbart material. Precis som rött guld är vitt guld också en legering, alltså en blandning av metaller. När du väljer en ring i 18 karat vitt guld får du 75% finguld blandat med palladium, koppar och silver. Palladium står för 16% av legeringen och adderar effekten av en silvernyans till blandningen. Den karakteristiska vita färgen som påminner om platina som är en hårdare metall och silver som är mjukare. Den metall som är mest lik vitt guld är palladium. Det är legeringen som bidrar till att denna ädelmetall är så pass motståndskraftigt mot repor och slitage som den är. Detta gör vitt guld till ett utmärkt val för en förlovningsring som ska bäras varje dag och som ska behålla sin skönhet under många år framöver. 

Anpassa design och storlek på diamanten 

Vitguld går bra ihop med olika typer av stenar vilket innebär att du enkelt kan anpassa din förlovningsring efter din personliga smak och stil. När du har bestämt dig för att en förlovningsring i vitguld är rätt val, är det dags att tänka på ringens design och antal karat på diamanten.  

Diamantens vikt (karat) och antal diamanter är två viktiga faktorer som påverkas ringens utseende och pris. Ju högre karat diamanten har desto mer imponerande, men också dyrare, blir ringen. En annan faktor som spelar stor roll för priset är kvaliteten på diamanten. 

Vi på Schalins har många modeller med den klassiska briljantslipade diamanter i färgen Wesselton (H) som även är den färg vi har i de oval – och emeraldslipade diamanterna. Princesslipade samt smaragdslipade diamanter har vi i färgen Top Wesselton, som är sällsynt vit i färgen (F&G). 

Ett bra tips är att i förväg fundera över om förlovningsringen ska vara iögonfallande och sticka ut, eller om den ska vara mer diskret. Tänk även på hur diamanten kommer att passa in i ringens design. Vissa ringar är utformade för att framhäva diamanten, medan andra har en mer subtil framtoning. Är du ute efter en ring där diamanten står i fokus kan en solitärring eller haloring vara bra alternativ. Föredrar du istället mer minimalistiska ringar så kanske alliansringar i vitt guld kan vara värda att ta en titt på. 

Sammanfattningsvis är en förlovningsring i vitt guld med en diamant ett utmärkt val som kombinerar tidlös skönhet med hållbarhet. Genom att överväga olika storlekar på diamanten kan du skapa en ring som är både personlig och iögonfallande. Oavsett vilket val du gör kommer din förlovningsring att bli en symbol för er kärlek och förbindelse.