Förslag på text i vigselring

Förslag på text i vigselring

Att gravera vigselringen har alltid varit mycket populärt och uppskattat. Med en gravyr blir ringen mer personlig och får ett större och mer sentimentalt värde. Vad man väljer att gravera i ringen är dock väldigt olika. Det vanligaste är att namnet på den man gifter sig med graveras in, såväl som datumet för vigseln. 

Det finns dock inga regler när det kommer till valet av gravyr för en vigselring och du får själv välja vad det ska stå när du vill gravera din ring inför eller efter ditt bröllop. Här nedan har vi ändå valt att samla några av de bästa tipsen, så att du får bra och vackra förslag när fantasin tryter.

5 bra förslag på text i din vigselring

1. Namn på partner och vigseldatum

Detta är det vanligaste och kanske mest populära alternativet. Du graverar din partners namn i ringen och det datum som vigseln äger rum på. Din partner gör samma sak, men graverar då ditt namn istället, så att ni har varandras.

2. Smeknamn

Syftet med att gravera ringarna är i många fall att göra dem personliga. Därför kan det vara en rolig och fin idé att gravera era smeknamn för varandra istället för era vanliga namn. Detta är ett mycket bra förslag på text i vigselring för dig som vill ha något extra intimt. Varför inte välja smeknamn som bara ni vet om?

3. Interna ord med stor betydelse

Har du och din partner ett ord eller citat som har stor betydelse för er? Då kan detta vara något att gravera i era vigselringar. Kom ihåg att långa citat kan vara svåra att få med, speciellt om ringarna är smala eller liten i storleken. Välj därför gärna något kortare, så blir det också enklare att läsa.

4. GPS-koordinater

Har du och din partner en plats som betyder väldigt mycket för er? Det kan t.ex. vara platsen som ni hade er första dejt på eller platsen för vigseln. Varför inte använda koordinaterna och gravera in dessa i era ringar? Det kan inte bli mer personligt än så och dessutom kan ingen annan förstå vilken plats det är, om de inte använder en GPS naturligtvis.

5. Symboler

Gravyr behöver inte bara innebära text, utan det kan lika gärna vara symboler som ni väljer att gravera in. Varför inte gravera in ett fint hjärta eller din partners stjärntecken.

Vad du väljer att gravera i vigselringen är naturligtvis mycket personligt. Därför finns det inga regler eller krav på vilken text man ska ha eller något specifikt typsnitt.