Gravyr för vigselring

Gravyr för vigselring

En vigselring är tänkt att vara hela livet som en symbol för kärlek och samvaro. Av den anledningen väljer många att låta gravera den inför bröllopet. Vad som skrivs kan vara väldigt individuellt, även om det finns seder och bruk kopplade till gravyrer för vigselringar.

Välj rätt gravering

Om du vill gravera din vigselring kan du välja att antingen gå den traditionella vägen eller att hitta på något alldeles eget. Den mest klassiska varianten är att gravera in bröllopsdatumet, ofta i kombination med makans eller makens namn. Bredvid namnet eller datumet kan man gravera in en liten symbol, exempelvis ett hjärta eller ett evighetstecken, som betyder något alldeles extra för paret. 

Finn inspiration i musik och poesi

För den som vill göra något extra romantiskt kan det vara fint att gravera in ett par ord eller en liten fras, exempelvis "Alltid i mitt hjärta" eller "Jag älskar dig". Andra väljer att citera något från en dikt eller en låt som betyder något speciellt. När det ska göras en gravyr för vigselring är det viktigt att allt får plats, och därför brukar man generellt säga att texten kan vara mellan 30 och 70 tecken beroende på modell. Citatet "Du är den finaste jag vet" innehåller till exempel 26 tecken medan "Du är i mitt hjärta, min själ och mitt allt, allra finaste älskling." går på 68. Olika typsnitt kan ta mer eller mindre plats, och därför kan det vara klokt att först välja vilket typsnitt och sedan bestämma vad det ska stå och hur lång texten ska vara. 

Gravera vigselringen på utsidan

Det allra vanligaste är att gravyr på vigselring görs på insidan, men det är också en fråga om tycke och smak. Att i stället sätta gravyren på vigselringens utsida blir ett riktigt "statement" och en härlig påminnelse för bäraren hur mycket han eller hon betyder för sin partner. Kontakta någon av våra duktiga återförsäljare om ni vill ha en gravyr på utsidan.

Gravyr med ett hemligt meddelande

Bland det mest romantiska och innerliga man kan gravera på en vigselring är något som bara paret förstår. Ett hemligt meddelande kan till exempel vara ett datum när något hände för första gången eller ett smeknamn som ingen annan förstår. Vissa tycker att det är kul med ett lite mer skämtsamt meddelande, exempelvis "Tillhör (namn på maken/makan)" eller ett citat från en romantisk komedi i stil med "You had me at hello".

En inristning för livet

Genom att göra vigselringen personlig med gravyr kommer den bli alldeles ovärderlig för sin bärare. Att känna att orden, siffrorna eller symbolerna verkligen betyder något blir en fin följeslagare genom hela livet, och en ständig kärlekspåminnelse i ur och skur. Skulle det vara så att du inte kommer på vad som ska stå behöver du inte stressa - det går alltid att göra en gravyr för vigselringen i efterhand.