Bilder på örhängen i guld occh med diamant

Hitta dina perfekta örhängen

Vare sig du söker efter det perfekta smycket till din vardagsoutfit eller en utsökt detalj för en speciell tillställning, är örhängen ett litet val med stor effekt. I denna guide utforskar vi allt från de senaste trenderna till klassiska val som aldrig går ur tiden, och hur du hittar örhängen som inte bara kompletterar din stil utan också framhäver din personlighet.

Den senaste trenden: Hållbar och ansvarsfullt tillverkade örhängen

I takt med att allt fler blir medvetna om modeindustrins miljöpåverkan har intresset för hållbara och etiskt tillverkade örhängen vuxit sig allt starkare. Många designers och varumärken anammar nu metoder som prioriterar återvunnet material och rättvisa arbetsvillkor. Att välja örhängen från dessa kollektioner innebär att du kan bära dina smycken med stolthet, vetandes att du stödjer en hållbar framtid.
Vill du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete kan du göra det här!

Klassiker som aldrig går ur tiden

Trots ständigt skiftande trender finns det klassiska örhängen som står emot tidens tand. Diamant och safirörhängen är tidlösa favoriter som erbjuder flexibilitet och elegans. Dessa klassiker kan enkelt anpassas till alla tillfällen, från ett vanligt kontorsjobb till de mest festliga tillfället.

Välja rätt örhängen för din ansiktsform

För att maximera din örhänges potentiella effekt är det viktigt att välja modeller som kompletterar din ansiktsform. Runda ansikten gynnas av långa, droppformade örhängen som skapar en illusion av längd, medan de med kvadratiska ansikten bör söka efter örhängen med rundare former för att mjuka upp skarpa vinklar. Ovala ansiktsformer har den mångsidighet att bära nästan alla typer av örhängen med stil.

Så tar du hand om dina örhängen

För att dina örhängen ska förbli lika glänsande och vackra som den dag du köpte dem, är rätt skötsel och förvaring avgörande. Undvik att bära örhängen när du sover, duschar, eller utövar sport, och förvara dem på en torr plats i ett smyckeskrin för att undvika onödigt slitage. Rengör regelbundet med en mjuk trasa och, vid behov, en mild tvållösning.


Att välja rätt örhängen kan förvandla en outfit och uttrycka din unika stil. Genom att följa dessa tips kan du hitta örhängen som kompletterar just din look och håller i många år framöver. Hos oss på Schalins kan du hitta såväl diamantörhängen som örhängen med safir. Oavsett om du dras till det senaste inom hållbart mode eller klassiska designs, ligger kraften i detaljerna – ett par välvalda örhängen kan verkligen göra hela skillnaden.