Historien och hantverket bakom "pear cut diamond" – en tidlös design

Historien och hantverket bakom "pear cut diamond" – en tidlös design

En pear cut diamond, eller päronslipad diamant, har fascinerat smyckesälskare sedan 1400-talet. Med sitt unika sätt att kombinera den runda diamantens mjuka kurvor med marquiseslipningens spets, erbjuder den en perfekt balans mellan elegans och briljans. Denna slipning, som först utvecklades av Lodewyk van Bercken, har förblivit en favorit tack vare sin förmåga att förlänga fingret och skapa en illusion av större storlek och ljus.

Att skapa en pear cut diamond

Processen att framställa en päronslipad diamant kräver stor skicklighet och precision. Slipningen består av 58 facetter som noggrant placeras för att maximera ljusets reflektion och framhäva stenens naturliga briljans. För att uppnå den perfekta proportionen krävs det att diamantsliparen noggrant balanserar stenens rundade bas och skarpa spets, så att ljuset fångas och reflekteras från alla vinklar. Varje pear cut diamond måste vara perfekt symmetrisk för att uppnå sin karaktäristiska skönhet.

Hos Schalins är detta hantverk en konstform. Varje smycke tillverkas med största noggrannhet, och vår passion för detaljer syns i varje facetts slipning. Vi är stolta över att kunna erbjuda en sådan vacker och klassisk slipning i våra exklusiva kollektioner.

Pear cut diamond

Pear cut diamonds i Schalins Eloge-kollektion

Schalins förstår vikten av att skapa tidlösa smycken som varar livet ut. Därför har vi integrerat pear cut diamond i vår Eloge Elegance-kollektion. I denna kollektion möts det klassiska och det moderna för att skapa smycken som både förkroppsligar stil och sofistikation. Varje smycke tillverkas med precision och omtanke, där varje päronslipad diamant noggrant sätts för att maximera dess glans.

I Eloge Essance-kollektionen möter enkelhet elegans. Här får diamanten skina i all sin enkelhet, vilket gör varje smycke till en tidlös skatt. Våra smycken skapas för att bäras och älskas, generation efter generation.

Upptäck Schalins smycken med pear cut diamond

Letar du efter ett smycke som verkligen talar för sig självt? Utforska våra kollektioner med pear cut diamond hos Schalins och upptäck hur denna tidlösa slipning kan tillföra elegans och glans till din samling. Varje smycke vi skapar bär på en berättelse om passion, hantverk och en kärlek till äkta skönhet. Med över 80 års erfarenhet vet vi vad som krävs för att skapa något som varar.

Upptäck Schalins Jubileumskollektion ELOGE