Platina halsband – Exklusivt, hållbart och hypoallergent

Platina halsband – Exklusivt, hållbart och hypoallergent

Ett platina halsband erbjuder mycket mer än bara ett elegant utseende. Platina är känd för sin imponerande hållbarhet, vilket gör att den behåller sin form och glans längre än många andra ädelmetaller, inklusive guld. Till skillnad från guld, som ofta blandas med andra metaller för att öka hållbarheten, är platina nästan helt rent (ofta 95 %), vilket gör det både tyngre och mer slitstarkt.

Egenskaper hos platina

  • Hållbarhet: Platina är betydligt starkare än guld och är resistent mot repor och skador. Det är därför ett perfekt val för smycken som bärs dagligen, som halsband.
  • Färg och glans: Platina har en naturligt vit, silvrig ton som inte mattas eller behöver re-rodieras som vitt guld. Det innebär att platinahalsband behåller sin lyster utan att kräva extra underhåll.
  • Hypoallergen: Eftersom platina är nästan helt rent, är det ett av de mest hypoallergena materialen, vilket gör det idealiskt för personer med känslig hud eller allergier mot vissa metaller som nickel, som ibland används i guldlegeringar.
  • Tyngd och känsla: Platina är ungefär 60 % tyngre än guld, vilket ger en lyxig och solid känsla när det bärs. Många uppskattar detta som en påtaglig symbol för exklusivitet och kvalitet.

Skillnaden mellan platina och guld

Platina och guld har båda sin plats inom smyckesvärlden, men de skiljer sig åt på flera viktiga punkter:

  • Slitstyrka: Platina är hårdare och mer resistent mot repor jämfört med guld, vilket gör det till ett bättre val för vardagssmycken.
  • Färg: Guld måste ofta beläggas med rodium för att få en vit färg, medan platina har sin naturliga vita glans utan behov av ytbehandling.
  • Underhåll: Ett platinasmycke behöver betydligt mindre underhåll än ett smycke i vitt guld, som kan behöva re-rodieras med tiden.
  • Värde och vikt: På grund av dess densitet är platina tyngre än guld, vilket ger en lyxigare känsla. Det är också dyrare på grund av sin sällsynthet och renhet.

 

Platina halsband

Platina halsband i Schalins Eloge-kollektion

I Schalins Eloge-kollektion får du uppleva fördelarna med platina i form av eleganta, tidlösa halsband. Platinas naturliga skönhet framhäver diamanternas briljans och erbjuder ett hållbart, lyxigt smycke som kan älskas och ärvas i generationer. Varje halsband är designat för att maximera platinas styrka och lyster, vilket gör dem perfekta för dem som söker både stil och funktion.

Utforska hela vårt sortiment av platina halsband och andra smycken i Eloge-kollektionen på Schalins.com.