Vigsel: kärlek & tradition

Vigsel: kärlek & tradition

Vigseln är ett av livets mest betydelsefulla och minnesvärda ögonblick, en ceremoni fylld med kärlek, löften och firande. Att välja rätt vigselring är en viktig del av denna speciella dag, och på Schalins är vi dedikerade till att göra detta ögonblick oförglömligt. I denna artikel utforskar vi historien om vigseln, delar inspirerande tankar om denna vackra tradition samt förklarar Schalins engagemang för kvalitet och hantverk.

Vad är en vigsel?

En vigsel är ceremonin där två personer formellt ingår äktenskap. Det är en dag av firande och glädje, där paret utbyter löften och vigselringar inför familj och vänner. Vigselringen, som traditionellt bärs på vänster ringfinger, är en symbol för evig kärlek och engagemang. Denna ceremoni markerar början på en ny resa tillsammans som makar.

Historien om vigseln

Vigselceremonin har genomgått många förändringar genom historien, men kärnan av kärlek och löften har alltid varit densamma. Ursprunget till vigselceremonin kan spåras tillbaka till antikens Egypten, där cirklar symboliserade evighet och oupphörlighet. Människor utbytte ringar tillverkade av växtfibrer eller ben som symboler för deras eviga kärlek.

Under Romarriket utvecklades vigselceremonin ytterligare. Romarna var de första som introducerade järnringar som en symbol för styrka och beständighet i äktenskapet. De trodde också på att ringar skulle bäras på vänster hand eftersom de trodde att en ven, kallad "vena amoris", ledde direkt från ringfingret till hjärtat.

Medeltida traditioner

På medeltiden blev vigselringar mer utsmyckade och började innehålla ädelmetaller och ädelstenar. Diamanter blev särskilt populära eftersom de ansågs vara obrytbara och en symbol för evig kärlek. Under denna tid började också kyrkan spela en större roll i vigselceremonier, och det blev vanligt med religiösa ceremonier för att välsigna äktenskapet.

Moderna tider

I modern tid har vigselceremonin blivit en personlig och unik händelse för varje par. Även om många traditioner fortfarande hålls i ära, har par idag friheten att skapa ceremonier som speglar deras individuella stil och värderingar. Vigselringar fortsätter att vara en central del av ceremonin, och de finns nu i en mängd olika stilar och material för att passa varje smak och budget.

Schalins hantverk och kvalitet

På Schalins kombinerar vi tradition och innovation för att skapa ringar av högsta kvalitet. Varje ring är handgjord i vår moderna anläggning i Östersund av våra skickliga hantverkare. Vi är stolta över vår långa tradition av svenskt hantverk som sträcker sig tillbaka till 1944. Vårt engagemang för kvalitet märks i varje detalj av våra ringar, från den första designen till den slutliga finishen.

Våra material

Vi använder endast ädelmetaller och konfliktfria diamanter i våra ringar. Genom att välja Schalins kan du vara säker på att din ring är både vacker och hållbar. Vi erbjuder även ringar med labbodlade diamanter, vilket är ett prisvärt och miljövänligt alternativ. Labbodlade diamanter är identiska med naturliga diamanter i både utseende och struktur, men har en mindre miljöpåverkan.

Hållbarhet och miljöansvar

Schalins är engagerade i hållbarhet. Vi använder 100 % fossilfri el i vår produktion och alla våra metaller har ett cirkulärt flöde inom Sverige. Våra diamanter är konfliktfria enligt The Kimberley Certification Scheme, vilket garanterar att de inte bidrar till konflikter eller missförhållanden. Vi tror på att skapa smycken som inte bara är vackra, utan också hållbara och etiskt framställda.

Inspirerande tankar om vigsel

En vigsel är mer än bara en ceremoni – det är en symbol för kärlek, engagemang och gemensamma framtidsdrömmar. Här är några inspirerande tankar att bära med dig när du planerar din vigsel:

  1. Kärlekens symbolik: Vigselringen är en evighetssymbol som representerar oändlig kärlek och lojalitet. Varje gång du ser på ringen, påminns du om de löften du gav på din bröllopsdag.
  2. Personlig ceremoni: Låt din vigselceremoni spegla er unika kärlekshistoria. Inkludera personliga element som speglar era värderingar och gemensamma intressen.
  3. Familj och vänner: Att dela denna speciella dag med nära och kära gör ögonblicket ännu mer minnesvärt. Deras stöd och närvaro förstärker kärlekens band.
  4. Tradition och nyskapande: Kombinera traditionella inslag med moderna idéer för att skapa en ceremoni som känns både tidlös och relevant för er.

Vigseln är en speciell händelse fylld med kärlek och förväntan. Genom att välja en vigselring från Schalins får du inte bara en vacker och högkvalitativ ring, utan också en del av vårt svenska hantverksarv. Utforska vårt breda sortiment och hitta den perfekta ringen som speglar er kärlek. Besök vår webbshop eller kontakta oss för mer information och rådgivning.

Vigselringar till henne 

Vigselringar till honom