Vigsel och förlovningsring

Vigsel och förlovningsring

Vigsel och förlovningsringar är två av de mest symboliska smyckena du någonsin kommer att bära. Dessa ringar markerar viktiga steg i ditt kärleksliv och är bärare av minnen och löften. Men vad är egentligen skillnaden mellan en vigselring och en förlovningsring? Vilka karaktäristika drag utmärker dem? Och hur hittar du det perfekta paret? I den här guiden kommer vi att gå igenom allt du behöver veta om vigsel- och förlovningsringar, samt hur du matchar dem på bästa sätt.  

Vad är skillnaden mellan en vigsel- och förlovningsring? 

Många förväxlar ofta begreppen, men det finns en grundläggande skillnad mellan en förlovningsring och en vigselring. En förlovningsring är den ring som vanligtvis ges vid ett frieri, som ett tecken på att du vill tillbringa resten av ditt liv med din partner. Det är ofta en enklare slät eller mönstrad ring utan sten men de sista åren har en mer framträdande och detaljerad ring, med en glittrande sten i centrum blivit allt mer efterfrågad.  

Å andra sidan är vigselringen den ring som utbyts under själva vigselceremonin. Den markerar formellt att ni nu är äkta makar. Vigselringar tenderar att vara för den ena parten i en design där en diamant tar en central plats, men den kan också komplettera förlovningsringen genom att sitta tätt bredvid den men samma höjd och bredd. På så vis smälter ringarna samman på ett smakfullt och harmoniskt sätt. Även här ser vi tendens till den traditionella trenden med helt matchande ringar, önskan att det ska vara osymmetriskt, rund ringskena som matchas med en lite kantigare helalians eller en iögonfallande solitär. 

Vad karaktäriserar en vigselring? 

Vigselringar är kända för sin enkelhet och symbolik. De är vanligtvis tillverkade av ädelmetaller som guld, platina, palladium eller silver och är ofta graverade med speciella datum, initialer, symboler eller korta budskap. Eftersom vigselringen är ett evigt löfte, är det vanligt att den har en tidlös design som kan bäras under hela livet. Alliansringar och släta ringar är några av de mest traditionella valen när det gäller vigselringar. Men naturligtvis kan du också välja en mer iögonfallande ring som exempelvis en solitärring med en imponerande diamant. En del par väljer att gravera sina löften på insidan av ringen för att göra den ännu mer personlig och meningsfull. 

Vad karaktäriserar en förlovningsring? 

Förlovningsringar är har traditionellt ofta varit av enklare karaktär men nu ökar efterfrågan på glamour och elegans och du kan välja en fantastisk ädelsten i fokus. Det är också vanligt att ädelstenen omges av mindre ädelstenar eller detaljer som ger ringen extra glitter.  

Förlovningsringar kommer i olika stilar och former, från klassiska till moderna och kan anpassas efter din personliga stil. Exempel på en ökad populära förlovningsringar är solitärringar, haloringar och sidostensringar. Med det sagt är det dock upp till var och en att välja en ring som man själv tycker om och kommer att vara nöjd med resten av livet. 

Matchande vigsel- och förlovningsringar 

Många par väljer att matcha sina vigsel- och förlovningsringar för att skapa en harmonisk enhet. Detta innebär vanligtvis att ringarna har liknande designelement, val av metall och detaljer. Schalins erbjuder ett brett utbud av matchande ring-set för att ni som par ska kunna matcha varandra, men också matchande set som är skräddarsydda för vigsel- och förlovningsringar.  

En eller två ringar vid vigsel? 

En vanlig fråga som många par ställer är om de bör ha en eller två ringar vid vigseln. Svaret är att det är helt upp till er. Vissa par väljer att bara ha en ring - oftast en vigselring - medan andra föredrar att ha både en förlovningsring och en vigselring. Det viktiga är att ringarna bär på den betydelse ni känner för dem och att de representerar er kärlek på ett sätt som känns meningsfullt för er. 

Schalins är stolta över att erbjuda ett brett utbud av vigsel- och förlovningsringar av högsta kvalitet. Vi förstår vikten av dessa symboliska smycken och är här för att hjälpa er att hitta det perfekta paret som kommer att följa er på er livsresa tillsammans. Oavsett om ni väljer att ha en eller två ringar, är varje ring skapad med kärlek och omsorg för att vara en del av er kärlekshistoria.