Bilden visar en bit av en brud som håller en brudbukett, på fingret har hon en vigselring 14 karat

Vigselring 14 karat

Vigselringar smidda i 14 karat guld står för en harmonisk förening av skönhet och varaktig tålighet, perfekt för såväl minimalistisk elegans som glittrande diamantprakt. Men vad innebär egentligen karat och vad kostar en vigselring i 14 karat guld? Vi guidar dig och hjälper dig att hitta ditt drömval bland våra vigselringar i 14 karat.  

Vad betyder karat? 

Eftersom guldet är så mjukt måste det alltid legeras (blandas) med andra metaller för att kunna bearbetas. Halten på finguld anges som 24 karat (24 K) Detta mått kallas finguld och kan också anges i tusendelar. 

24 karat (24 K) 1000/1000, 

18 karat (18 K) 750/1000 

14 karat (14 K) 585/1000 

Karat är en måttenhet som beskriver renheten i guld. Renheten i 14 karat guld betyder att 58,5% av metallen är rent guld, medan resten består av andra metaller som stärker ringen och skapar färg.  

Visar hur mycket finguld ringen innehåller 

När du väljer en ring med 14 karats guld, väljer du med andra ord en ring där mer än hälften är rent finguld. Denna ädla metall blandas omsorgsfullt för att skapa en ring, som inte bara har en vacker glans, utan som också är hållbar och skapad att hålla livet ut.  

Rödguld, vitguld och roséguld med 14 karat 

När du ska välja färg på din vigselring är det inte bara en fråga om estetik, utan också om att finna det som bäst speglar din personliga stil. Hos Schalins kan du välja ringar i rödguld, vitguld och roséguld med 14 karat.  

Rödguld med 14 karat 

14 karat rödguld är en tidlös klassiker som andas värme och tradition. Dess rika, djupa ton kommer från en legering av guld med koppar, vilket ger den en karakteristisk och ögonfångande färg. Rödguld är ett utmärkt val för de som söker en vigselring som både är elegant och har en känsla av robusthet. 

Vitguld med 14 karat 

Vitguld med 14 karat har en stilren och modern känsla, med sin mjuka och sofistikerade utstrålning. Legeringen är oftast en blandning av guld med palladium eller nickel och täckt med ett lager av rhodium för extra glans och hållbarhet. Det är det perfekta valet för de som föredrar ett mer samtida uttryck. 

Roséguld med 14 karat 

Roséguld har på senare år blivit alltmer populärt och det är inte svårt att förstå varför. Med sin unika blandning av guld och en aningen högre andel koppar än rödguld, erbjuder roséguld en subtil, mjuk rosa nyans som påminner om romantik och som utstrålar klass. 

Är 14 karat guld slitstarkt? 

14 karat guld är både vackert och slitstarkt. Tack vare legeringen är det mer motståndskraftigt mot skador och repor än ringar med högre karat, vilket gör det till ett idealiskt val för vigselringar som ska bäras varje dag. 

Vigselringar med 14 karat hos Schalins 

Fram till 1988 var det i Sverige endast tillåtet att sälja guld som innehöll minst 18 K. Numera säljs även 14 K och lägre. I Norden föredrar vi av tradition en rödare nyans än vad man gör i Sydeuropa, där en gulare färgton dominerar. 18 karat som är standard i Sverige innehåller 75 viktprocent guld, 17 procent koppar och 8 procent silver. Schalins har kunder i Skandinavien och Europa där 14 karat är standard, därför erbjuder vi både 18 K och 14 K i en rikedom av designalternativ, från eleganta släta modeller till ringar prydda med diamanter, harmoniska alliansringar, distinkta flerfärgade varianter och unikt mönstrade skapelser. Varje ring är en berättelse i sig, en del modeller är klassiska och har funnits sedan starten 1944 medans andra är ny design, modern och trendiga vigselringar.  Vårt breda utbud av färger i rödguld, vitguld och modeller mixad med roséguld, kan du vara säker på att hitta en ring som kompletterar din stil perfekt.   

Hur mycket kostar en vigselring med 14 karat? 

Hos oss på Schalins finner du ett brett utbud av vigselringar med 14 karat, i olika prisklasser. Ringens pris reflekterar de val du gör, från färg på guldet till ringens bredd, höjd och ringform. Det finns många modeller att välja mellan och en ring i 1,5 mm bredd har ett lägre pris än en ring med 3 mm bredd. 

Om du önskar diamanter i din vigselring, finns möjligheten att anpassa ringen ytterligare. Diamanter tillför lyx och en personlig prägel till ringen och påverkar priset utifrån bland annat antal diamanter, storlek på diamanterna, klarhet och carat.