Bild på silverringar med diamant

Silverringar

Silverringar är inte bara smycken; de är ett uttryck för känslor, hantverksskicklighet och tidlös design. Hos Schalins förstår vi silverringens unika plats i hjärtat av smyckesälskare. Låt oss ta en närmare titt på silver som metall, dess egenskaper och hur du bäst tar hand om dina silverringar för att de ska förbli lika vackra år efter år.

Silver – en metall med anrik historia

Fascinerande egenskaper

Silver har länge uppskattats för sin lyster och flexibilitet. Denna ädla metall är känt för sin höga reflektivitet, vilket gör att den glänser vackrare än de flesta andra metaller. Silver är också en utmärkt värmeledare, vilket bidrar till dess användning inom olika industriella applikationer utöver smyckestillverkning.

Silver i smyckestillverkning

Många ringar i vårt sortiment kan beställas i legeringen silver 935, vilket betyder att metallen innehåller 93,5% silver. Detta är mer rent silver än många andra varumärken använder i sina smycken. Den högre andelen silver gör att metallen blir mer motståndskraftig mot oxidering, något som annars bidrar till en missfärgning av silvret. Resterande 6,5% i legeringen är koppar. Vi på Schalins gör allt vi kan för att silvret i din ring inte ska oxidera, men trots det kan missfärgning uppstå.

Hur du tar hand om dina silverringar

Regelbunden rengöring

Silver kan oxidera och bli mörkare över tid när det exponeras för luft och vissa kemikalier. Regelbunden rengöring med en mjuk trasa och ett mildt rengöringsmedel kan hjälpa till att bevara glansen. För djupare rengöring finns speciella silverputsmedel som effektivt återställer metallens ursprungliga lyster.

Förvaringstips

För att minimera risken för oxidation är det bäst att förvara dina silverringar på ett torrt ställe, bort från direkt solljus. En smyckesask med ett mjukt foder kan skydda dina ringar från repor och damm.

Undvik kemikalier

För att förlänga livslängden på din silverring, bör du undvika att bära den när du badar, diskar eller använder rengöringsmedel. Kemikalier i sådana produkter kan skada silverytan och göra att den oxiderar snabbare.

Silverringar hos Schalins – mer än bara smycken

Hos Schalins är varje silverring ett mästerverk av design och hantverk. Vår passion för smycken speglas i det omsorgsfulla urvalet av material och den uppmärksamhet till detaljer som varje ring erhåller under sin tillverkningsprocess.

Välj din favorit

Vår kollektion sträcker sig från klassiska till moderna design, där varje silverring är skapad för att spegla din personlighet och stil. Oavsett om du letar efter något enkelt och elegant för vardagsbruk eller en mer uttalande design för speciella tillfällen, hittar du den perfekta silverringen hos Schalins.

En silverring från Schalins är mer än ett vackert tillägg till din smyckessamling. Det är en investering i kvalitet och design som, med rätt skötsel, kan njutas av i generationer.

Släta ringar i silver 

Drömmar i silver